aparate foto profesionale

vineri, 27 ianuarie 2012

Colegiul Naţional ''Samuil Vulcan'' în proiectul Comenius ''If I were you'' alături de alte patru ţări

Logo-ul proiectului
Colegiul Naţional ''Samuil Vulcan'' din Beiuş a fost acceptat într-un proiect cu alte patru ţări din Europa, în cadrul unui parteneriat şcolar Comenius. Astfel, alături de colegiul beiuşean sunt în proiect şcolile Reha Alemdaroğlu Anadolu Losesi din Ankara - TURCIA, Ies de Catabois din Ferrol - SPANIA, Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija din Kuršėnai - LITUANIA, şi Instituto Tecnico Commerciale Statale ''F. Ferrara'' din Palermo - ITALIA. 


Echipa de proiect a CNSV reunită în şedinţă
 Parteneriatul, pe o durată de doi ani, se bazează pe cooperarea între şcolile implicate, activitatea concentrându-se asupra personajelor importante şi a pasajelor ce conţin exemple de empatie din literatura celor cinci ţări. În cadrul proiectului elevii şi profesorii se întâlnesc şi desfăşoară activităţi comune pe baza subiectelor stabilite în cadrul proiectului. 


 Proiectul îşi propune educarea elevilor în a deveni mai sensibili în legătură cu emoţiile şi a-i face să se gândească mai mult timp la alţii, să devină mai interesaţi de sentimentele şi gândurile altora, să dezvolte elevilor capacitatea de a împărţi, de a dărui, să ajute tinerii să găsească în special motivaţia pentru dezvoltarea personală, având scopul de a creşte capacităţile lor empatice, să stabilească relaţii pe termen lung între participanţii şcolilor implicate, dar şi să îndrepte elevii împotriva prejudecăţilor şi a xenofobiei. 


Prima întâlnire, Ferrol - Spania
 Totodată parteneriatul prevede cinci întâlniri de proiect, câte una în fiecare dintre ţări, fiecare întâlnire având o temă generală din care să rezulte un produs specific temei. De altfel prima întâlnire a avut loc în Noiembrie 2011 în Spania, urmând ca în Martie 2012 să aibă loc cea de-a doua întâlnire în Italia. În Mai reprezentanţii şcolilor partenere se vor întâlni în Turcia, în Octombrie în România, iar în Aprilie 2013 în Lituania. Reprezentanții Colegiului Național Samuil Vulcan în Spania au fost doamnele profesor Ilieș Mihaela, coordonatoarea de proiect, şi profesor Heredea Natalia. 


Expoziţie de fotografii şi pictură pe
tema empatiei, la CNSV
 Proiectul prevede de asemenea crearea unei expoziţii de fotografii şi pictură având ca temă empatia, găsirea unui loc în revista şcolii pentru publicarea unui articol despre empatie, crearea unui blog sau a unei pagini de facebook, dar şi punerea în scenă a unei piese de teatru. 


 Comenius este prima componentă a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii. Se adresează instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private (de la grădiniţe la şcoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional. 


 Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie.


 Programul Sectorial Comenius, la nivel european, urmăreşte o ţintă foarte ambiţioasă, şi anume să implice în activităţi educaţionale de cooperare cel puţin trei milioane de elevi până în anul 2013. 


 beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading